top of page

De Geschiedenis van ons bedrijf.

Laat me je meenemen op een reis terug in de tijd naar het begin van het verhaal van Schildersbedrijf van Brussel. Het begint allemaal met L.A. van Brussel, de vader van J.M. van Brussel, die geboren werd in 1910 in Middelharnis. Zijn ouders hadden daar een groentezaak, maar zijn vader wilde dat hij als landarbeider ging werken. L.A. van Brussel was echter vastberaden en zei: "Dan sla je me maar dood, maar ik ga niet naar het land."

Als 12-jarige jongen begon hij als schildersknecht bij een lokale schilder en verdiende na een jaar al 10 dubbeltjes. Hij ging ook naar de ambachtsschool om zichzelf verder te ontwikkelen. Na gewerkt te hebben bij verschillende werkgevers, nam hij uiteindelijk de zaak van Everaers over in Nieuwe Tonge en werd  eigen baas.

J.M. van Brussel volgde in zijn vaders voetsporen en begon op zijn 14e als schildersleerling bij zijn vader. Hij haalde zijn diploma's en zette zijn opleiding voort in Utrecht, waar hij zijn Meesterdiploma in slechts twee jaar behaalde.

In 1963 nam J.M. van Brussel samen met zijn vrouw de winkel van L. Brooshoofd in Dirksland over en begon daar met schilderwerk. Het bedrijf groeide en nam het schildersbedrijf van de heer Grevenstuk over, inclusief een klantenbestand en het merk Histor voor de verkoop.

Hoewel er veel veranderd is in de schildersbranche, is de passie voor het vak altijd gebleven bij Schildersbedrijf van Brussel. Deze passie werd doorgegeven aan de vijf zoons van J.M. van Brussel, die in 2009 het bedrijf overnamen. En hoewel J.M. van Brussel in 2020 is overleden, zal zijn naam en liefde voor het vak blijven voortleven in het bedrijf dat hij heeft opgebouwd.

Bij Schildersbedrijf van Brussel staan persoonlijke bediening en service nog steeds hoog in het vaandel. Of je nu een schilderklus hebt in een oud pand of een modern bedrijfspand, Schildersbedrijf van Brussel staat voor je klaar met de grootste zorg en aandacht voor detail. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze werkzaamheden en hoe we je van dienst kunnen zijn.

L.A. van Brussel in vroegere tijden
Zaak Brooshooft ging over naar J.M. van Brussel te Nieuwe - Tonge
bottom of page